Modderdag 2016
Wij doen mee aan ModderDag
Op woensdag 29 juni 2016 vindt in heel Nederland ModderDag plaats en wij doen met de groepen 1 en 2 mee! Duizenden kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens ModderDag weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Vies worden mag op ModderDag!
 
Bij kinderdagverblijven, bso’s, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land kun je op 29 juni moddertorens maken en moddertaartjes bakken. Vorig jaar deden in Nederland meer dan 110.000 kinderen van 2400 locaties mee. En niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn op 29 juni 2016 tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd.
 
Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Kijk voor meer informatie over ModderDag op www.modderdag.nl.